Onze gerechten

Kip zoet zuur
Misschien wel de klassieker onder de klassiekers, zoals de naam het zelf zegt is deze saus vooral zoet en ook een beetje zuur, voor kindjes is dit de absolute topsaus, bevat aroma's van citrus, gember en ananas.

Kip Terriyaki
Een zachte Japanse soyasaus op basis van ketchap manis, look, gember en sesamolie. Een zéér fijne saus die al tal van harten (en magen) veroverd heeft. persoonlijk vind ik deze saus ook heel lekker met een schepje sambal er boven op, maar dat is natuurlijk persoonlijke smaak.

Kip Pili-Pili
Dit gerechtje wordt in de volksmond ook al wel eens de "kip heet en gereed" genoemd, en doet haar daarmee naam alle eer aan. De saus is bereid op basis van tomaten, chili pepers, rijstwijn, 5 spice powder, oestersaus, sesamolie en nog een paar geheimen van de chef. Een aanrader!

Kip Thaise Curry
Voor zij die al eens op vakantie zijn geweest in Thailand zal dit sausje veel herinneringen oproepen, een waanzinnige smaak zal uw smaakpapillen strelen, op basis van currypasta en cocosmelk. Adembenemend!

Spekreepjes Pang Gang
Indonesisch  gerecht met ui en ananas geparfumeerd met look, sambal en gember, eerder zoet en licht pttig. Voor zij die bij de Chinees de Babi Pang Gang al eens geproefd hebben zou ik zeggen, test de die van ons eens. Babi is trouwens het indonesisch voor varkensvlees.

Runderlapjes Black bean
De zwarte bonensaus komt uit de Chinese keuken en is een ware smaakexplosie die zijn gelijke niet kent. Het wordt gemaakt met donkere soyasaus, zwarte bonen (uiteraard), look (weeral), sambal, oestersaus, suiker en een beetje zout. Mijn favoriet zou ik durven zeggen.

Garnalen met lookboter
De titel dekt hier de volledige lading, Garnalen, verse groetjes, look en goede boter. Meer moet dat niet zijn!

Garnalen met rode curry
Zelfde verhaal, andere figuranten. Deze keer met een Thaise rode curry die gedrenkt is in citroengras en limoenblaadjes. lekker pittig.
image-placeholder.png